Francouzsko-česká obchodní komora ocenila přístup ESSOXu ke společenské zodpovědnosti

Společnost ESSOX se probojovala mezi čtveřici finalistů CSR soutěže, kterou pořádala Francouzsko-česká obchodní komora. Porotu zaujal projekt Společně bezpečně, prostřednictvím kterého ESSOX ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje už více než dva roky pomáhá zlepšovat prevenci v oblasti bezpečnosti dětí v dopravě, v domácnosti, v přírodě a soustředí se i na jejich finanční edukaci.

Tiskové zprávy 13. 03. 2020

Francouzsko-česká obchodní komora každoročně oceňuje projekty českých a francouzských podniků všech velikostí. Cenu uděluje společnostem, které svou dlouhodobou strategií, obchodní činností a svým jednáním prokázaly přínos životnímu, společenskému nebo podnikatelskému prostředí.

„Projekt Společně bezpečně je kombinací toho, co je naší společnosti blízké a na čem nám záleží – jsou to děti, jejich bezpečnost a vzdělávání, a především zodpovědnost vůči jejich budoucnosti. Jsme moc rádi, že naše aktivity zaujaly a věříme, že i inspirovaly další společnosti nebo jednotlivce,“ shrnuje podstatu projektu generální ředitelka společnosti ESSOX Jana Hanušová. V rámci projektu jsou děti zábavnou formou seznamovány se základy bezpečnosti s důrazem na předcházení nebezpečným situacím. Během dvou let fungování projektu, prošlo exkurzemi již více než 6 000 dětí a další tisíce se účastnily veřejných akcí s hasiči zaměřených na bezpečnost.

„Naše aktivity v oblasti společenské odpovědnosti zdaleka nekončí u projektu Společně bezpečně. Soustředíme se i na životní prostředí a jeho udržitelnost a ze zaměstnaneckých sbírek podporujeme potřebné. Řekla bych, že ESSOX má chuť a ochotu pomáhat ve své firemní DNA,“ komentuje ocenění Jana Hanušová. V minulém roce se tak mimo jiných aktivit zapojil ESSOX do projektu opravy starých jízdních kol pro děti v Gambii, či rozšířil na podporu eco systému počet včelínů na střeše své budovy v Českých Budějovicích.

Praha, 11. 2. 2020