Společnost ESSOX nově umožňuje platby přes Google Pay

Klienti společnosti ESSOX mohou nyní využívat bezkontaktní způsob placení mobilním telefonem pomocí aplikace Google Pay. Aplikaci stačí stáhnout, kreditní kartu do ní jednoduše nahrát a mobilní telefon je připraven k bezkontaktním platbám v ČR i zahraničí.

Společnost ESSOX nově umožňuje platby přes Google Pay
Tiskové zprávy 16. 01. 2020

ESSOX tuto službu spustil ve spolupráci s MasterCard. Aktuálně jí může využívat téměř 100 tisíc klientů ESSOXu.

„Bezkontaktní platby se těší stále větší oblibě. Jsme proto rádi, že je nyní můžeme nabídnout i my našim klientům,“ říká Luděk Čermák, obchodní ředitel společnosti ESSOX a dodává:Společný projekt s MasterCard jsme odstartovali v září loňského roku a úspěšně jsme jej dokončili během čtyř měsíců. Vše se zdařilo tak rychle také díky kolegům z Komerční banky, kteří mají s mobilními platbami bohaté zkušenosti a poskytli nám významnou podporu.“

Bezkontaktní placení i vybírání hotovosti z bankomatu je nyní rychlejší, komfortnější i bezpečnější, stejně jako nákupy na e-shopech, kde platby chrání technologie 3D Secure. Platební služba nepracuje s reálným číslem platební karty, ale pouze s jeho digitální verzí, která je unikátní pro každé mobilní zařízení. Obchodník proto nemá šanci dozvědět se údaje o kartě ani o jejím držiteli. Navíc, všechny transakce má uživatel uloženy přehledně ve svém mobilu.

Kreditní kartou od společnosti ESSOX mohou klienti platit a vybírat z bankomatů nejen u nás, ale i v zahraničí u všech partnerů MasterCard.

České Budějovice, leden