Značkové financování vozů Kia zajistí od ledna ESSOX

Společnost ESSOX zvítězila ve výběrovém řízení na nového poskytovatele značkového financování vozů Kia. Od 1. ledna 2021 se stane na tři roky výhradním finančním partnerem společnosti KIA MOTORS CZECH pro oblast financování vozidel.

Značkové financování vozů Kia zajistí od ledna ESSOX
Tiskové zprávy 07. 01. 2021

ESSOX nabídne exkluzivní finanční služby zájemcům o vozy Kia z řad spotřebitelů, podnikatelů i firemní klientely, díky čemu se zařadí mezi největší poskytovatele značkového financování motorových vozidel na českém trhu.

Za dobu své existence prodala Kia na českém trhu přes 130 tisíc nových osobních automobilů. Aktuálně nabízí 9 modelů a 12 modelových variant – z toho 11 s alternativním pohonem (MHEV, HEV, PHEV, EV). Možnost poskytnout finanční služby u prodeje těchto vozidel je pro ESSOX skvělou příležitostí pro rozvoj strategie komplexní elektromobility. V jejím rámci nabízí ESSOX financování nejen na koupi samotného automobilu, ale také souvisejících zdrojů elektrické energie, bateriových úložišť a nabíjecích stanic.

„Společnost ESSOX nás ve výběrovém řízení přesvědčila jasnou vizí dalšího rozvoje finančních služeb do budoucna. Zároveň nabídla nejlepší kombinaci podmínek pro dealery značky Kia a pro zákazníky, kteří se rozhodnou při koupi vozu využít značkového financování. Předpokládáme, že široké možnosti výhodného značkového financování budou v příštích letech hrát při prodeji automobilů mnohem vyšší roli než dosud. Nová spolupráce se společností ESSOX nám přitom umožní tento trend využít na maximum,“ říká Arnošt Barna, generální ředitel společnosti KIA MOTORS CZECH s tím, že ve stadiu úvah je například produkt zaměřený na financování elektromobilů a plug-in hybridních vozů.

„Z vítezství v tendru mám velkou radost a těším se na vzájemnou spolupráci. Kia má atraktivní nabídku automobilů a jsem přesvědčena, že naše odpovědné financování pomůže k novému vozu ještě větší skupině klientů. Já osobně se těším zejména na rostoucí počty profinancovaných vozů s alternativním pohonem,“ uvedla při podpisu smlouvy Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX.

O společnosti KIA MOTORS CZECH

KIA MOTORS CZECH je výhradním dovozcem nových automobilů značky KIA do České republiky, ve které působí od roku 1993. Za dobu své existence prodala na českém trhu přes 130 000 osobních automobilů. KIA aktuálně nabízí 9 modelů, 12 modelových variant z toho 11 s alternativním pohonem (MHEV, HEV, PHEV, EV).

Distribuční síť značky Kia je rozmístěna po celé ČR  vpočtu 56 autorizovaných prodejních a servisních míst a zaujímá 8. místo na trhu. Od roku 2015 spolupracuje se společností Autodrom Most, podílí se na osvětě bezpečnosti a prevenci se zaměřením na krizové situace v běžném silničním provozu. Od roku 2009 spolupracuje s Nadací Naše dítě a aktivně se zasazuje o podporu a pomoc rodinám se znevýhodněnými či zdravotně postiženými dětmi. Více než 90 českých projektů podpořila finanční částkou převyšující 3 miliony korun. Více informací získáte na www.kia-express.cz.

7. listopadu 2021, Praha