ESSOX spustil mobilní aplikací ES-KLÍČ pro zabezpečení a potvrzování plateb na internetu

Společnost ESSOX spustila pro klienty, kteří využívají její platební karty, novou aplikaci ES-KLÍČ s cílem chránit a ověřovat 3D Secure platby na internetu. ES-KLÍČ nabízí klientům možnost ověřovat platby prostřednictvím biometrických údajů přímo v aplikaci v mobilním telefonu nebo zadáním 4-místního zvoleného bezpečnostního UPIN kódu. Ten si v aplikaci každý uživatel nastaví sám.

Tiskové zprávy 13. 03. 2020

Spuštěním mobilní aplikace ES-KLÍČ reaguje ESSOX na povinnost dvou faktorového ověření online plateb. Aplikace je dostupná zdarma ke stažení na App Store i Google Play. Ověřování transakcí přepisováním SMS kódů je tak u chytrých telefonů už minulostí.

„ES-KLÍČ jsme spustili, abychom našim klientům poskytli nejvyšší možné zabezpečení plateb na internetu, chránili jejich peníze a zároveň udrželi nejvyšší možnou míru pohodlí při placení,“ popisuje záměr tvorby nové mobilní aplikace Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX.

ES-KLÍČ myslí i na situace, kdy je klient v off-line režimu. V takovém případě má možnost dokončit platbu ověřením prostřednictvím QR kódu nebo záložního kódu, který se mu zobrazí v platební bráně.

Pro klienty, kteří nebudou využívat aplikaci ES-KLÍČ je připraveno řešení potvrzením transakce současným zadáním jednorázového SMS kódu a statického bezpečnostního prvku ePIN.

Praha, 11. 3. 2020