Obliba Rozložené platby roste

Obliba Rozložené platby bez navýšení roste, zákazníci s ní mohou nakupovat na splátky v dalších e-shopech.

Obliba Rozložené platby roste
Tiskové zprávy 01. 09. 2022

Nové platební metody od společnosti ESSOX s.r.o. mohou nyní vyzkoušet i zákazníci internetového obchodu T.S.BOHEMIA. Například Rozložená platba od ESSOXu je pohodlná a bezpečná cesta, jak mohou uhradit klienti e-shopů cenu zboží až ve čtyřech platbách – bez poplatků a bez navýšení.

Rozložená platba je pro zákazníky férová, rychlá a jednoduchá. Zákazníci si díky ní mohou dopřát kvalitnější zboží a první platbou uhradit čtvrtinu, třetinu nebo polovinu jeho ceny. Provozovatelé e-shopů tak získávají s Rozloženou platbou další přidanou hodnotu pro své zákazníky.

„Naše ‚Rozloženka‘ funguje kompletně on-line. Klient vyplňuje při volbě platby pouze čtyři údaje, vše ostatní se načte z dokladů totožnosti, které předem nahrál. Výsledek schválení žádosti o rozložení platby získává klient v reálném čase,“ popisuje klíčové výhody Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX.

Rozloženou platbu pilotně spustil ESSOX v listopadu loňského roku a během pilotního provozu profinancoval více než 650 nákupů. Prvním partnerským e-shopem se stal obchod se sportovním zbožím inSPORTline.cz. Nyní přibyl oblíbený obchod tsbohemia.cz se širokým sortimentem zboží od elektroniky až po sportovní a outdoorové vybavení.

Jak rozložená platba funguje

Klient si po zvolení platební metody na e-shopu vybere, na kolik částí chce cenu zboží rozložit, a zadá číslo účtu, ze kterého chce provést první platbu. Následně nahraje pomocí QR kódu požadované doklady nebo je vloží přímo z počítače.  Po ověření telefonního čísla pomocí SMS kódu je smlouva stvrzena samotným provedením první platby. Všechny smluvní dokumenty dostane klient do své e-mailové schránky.

Pro rozložení platby stačí klientovi e-shopu pouze občanský průkaz, další osobní doklad (např. řidičský průkaz nebo pas) a účet vedený na jeho jméno u některé z těchto bank: Komerční banka, Československá obchodní banka, Česká spořitelna, Air Bank, MONETA Money Bank, Fio banka, J&T BANKA, Raiffeisenbank.

1. září 2022, Praha