Zaměstnanci ESSOX uspořádali sbírku pro onkologicky nemocné děti, společnost pak výtěžek sbírky zdvojnásobila na 73 500 Kč

Společnost ESSOX předala šek na 73 500 Kč spolku HAIMA v Českých Budějovicích. Spolek pomáhá rodinám s dětmi s onkologickým nebo hematoonkologickým onemocněním. Zaměstnanecké sbírky ESSOX organizuje na všech svých zaměstnaneckých akcích. Výtěžek z této pak společnost ESSOX zdvojnásobila.

Tiskové zprávy 08. 07. 2020

Příspěvek použije spolek HAIMA na nákup speciálního elektrického polohovacího lůžka a dalšího vybavení v prostorách oddělení Nemocnice České Budějovice. Nové vybavení má primárně přispět k lepší kvalitě a plnohodnotnému trávení volného času v průběhu náročné léčby, kterou tráví rodiny s dětmi v nemocnicích.

Zaměstnanci ESSOX se v průběhu roku zapojují do nejrůznějších společensky odpovědných aktivit. V loňském roce se jednou z nejvýznamnějších stala sbírka a následná oprava kol pro děti v africké Ghaně, které na kolech mohou snadněji zdolávat často dlouhou každodenní cestu do školy. U finančních sbírek, jako byla ta pro spolek HAIMA, je nepsaným pravidlem, že společnost ESSOX částku vybranou zaměstnanci zdvojnásobí.

„Na vzdělávaní a podpoře dětí nám velmi záleží. Návrh kolegů podpořit děti, které již v raném věku bojují s nemocí, jsme proto podpořili bez zaváhání,“ vysvětluje Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX.

České Budějovice, 8. července 2020